Jack Froese

ELECTION: Langley Township mayoralty candidate Jack Froese

A Voter’s Guide to key election questions.

Jack Froese

Running for mayor in Langley Township

.

Retired farmer and police officer, 64

.

• Have you held office in past? If so, please specify: Currently mayor of the Township

.

Candidate provided bio: My wife, Debbie, and I grew up on farms in the Fraser Valley. In 1973 we were married in Abbotsford. In 1979 we moved to Langley, bought an egg farm and converted it to a turkey farm known as JD Farms Specialty Turkey. While my family and I worked on our turkey farm, I spent 19 years with the Vancouver Police Department, retiring in 2004. I enjoy volunteering, golf and spending time with my grandchildren.

.

Website: www.jackfroese.com

.

Facebook: @MayorJackFroese

.

Phone: 778-918-4917

.

Twitter: @MayorFroese

.

• Who is your favourite superhero, and why? Superman – He fights evil.

.

There are three candidates running for Langley Township’s mayor’s chair. The following are questions asked of each candidate hopeful. They were directed to provide a minimum of a Yes, No, or Don’t Know answer, and given an option to expand on one answer in print (to a maximum of 100 words per question). They could expand on all questions online, if they wished to do so. The following are their replies.

.

Questions and Answers:

1. What neighbourhood of Langley do you live in?

Answer: Fort Langley

.

2. How many years have you lived in Langley?

Answer: 40

.

3. How many Langley Township council meetings have you attended in the past year?

Answer: All but one

.

4: Should the municipality be directly funding social housing to reduce homelessness?

Answer: No, housing is within provincial jurisdiction. Municipality should assist where possible with DCC waivers, zoning, etc.

.

5. Do you support elevated rail over light rapid transit from Surrey to Langley?

Answer: LRT.

.

6. Should the municipality fund an arts centre?

Answer: Yes.

.

7. Would you vote to raise taxes to hire more police?

Answer: Yes.

.

8. Does Langley need a new or second hospital to serve the growing population?

Answer: No, expansion or LMH and providing alternative options for health care such as offsite clinics.

.

9. Does Willoughby need its own dedicated library?

Answer: Yes

.

10. Is there enough effort being made to preserve farmland?

Answer: Yes

.

11. Should Langley allow construction of residential towers?

Answer: Yes

.

12. Should Langley have its own municipal police force, replacing the RCMP?

Answer: No

.

13. Do you think residential property taxes are too high?

Answer: No. TOL taxes are among the lowest in the region at this time.

.

14. Do you support the expansion of the Trans Mountain pipeline?

Answer: Yes

.

15. Should the municipality offer tax breaks, incentives, or rebates to companies looking to set up shop here?

Answer: No

.

16. Is Langley being pushed to grow too fast?

Answer: No

.

17. Do you support redevelopment of Fort Langley’s downtown?

Answer: Yes

.

18. Should development of Brookswood be phased in?

Answer: Yes

.

19. Should the Township set a deadline to finish widening 208th Street in Willoughby?

Answer: Yes

.

20. Should there be a limit to the number of consecutive terms a member of council can serve?

Answer: No

Just Posted

PHOTOS: ‘Enchanted Forest’ excursion unveils Aldergrove park’s new Nature Discovery Area

Atop the former Aldergrove Lake now sits a large “free play” adventure area for kids.

Aldergrove team could return as all-stars on ‘The Amazing Race Canada’

Mother and daughter duo given a second chance, though their fate rests in the hands of voters

PHOTOS: City of Langley library celebrates India’s festival of colour

Kids were invited to learn about Holi celebrations, and taste treats.

Aldergrove glow-in-the-dark swim and games for a cause

Township of Langley will celebrate Earth Hour with its first glow-in-the-dark swim in Aldergrove.

Coach of the year in first season with the Giants

Michael Dyck is being lauded by the Western Hockey League for transforming the junior hockey team

Protective human chain forms around Victoria mosque for Friday prayer

Islanders stand arm-in-arm to show support in aftermath of New Zealand shootings

Boy who went missing from park remains largest probe in Victoria police history

The four-year old Victoria boy went missing without a trace on March 24, 1991

Six ‘distraction thefts’ in two days spark warning to seniors by Vancouver police

Distraction thefts are used to steal jewelry off the necks of unsuspecting women

WestJet sticking with Boeing 737 Max once planes certified to fly

WestJet had expected to add two more of the planes this year to increase its fleet to 13

Motorcyclist dies after three-vehicle crash on old Island Highway

Accident happened at 12:15 p.m. Friday near Country Club Centre in Nanaimo

B.C. driver caught going 207 km/h on motorcycle along Okanagan Highway

A motorcyclist was caught by Kelowna RCMP going 207 km/h on Highway 97C

Protective human chain forms around B.C. mosque for Friday prayer

Vancouver Islanders stand arm-in-arm to show support in aftermath of New Zealand shootings

B.C. fire department offers tips to keep your home safe during wildfire season

With wildfire season getting closer, the Penticton Fire Dept. offer tips to keep your home safe

South Surrey mother guilty of second-degree murder in death of daughter

Ex-wife ‘took seven decades of Teagan’s life,’ says Gabe Batstone

Most Read