Langley Township councillor Margaret Kunst will be the Liberal candidate in Langley East. (Special to Langley Advance Times)

Langley Township councillor Margaret Kunst will be the Liberal candidate in Langley East. (Special to Langley Advance Times)

Candidate Q&A: Margaret Kunst

Margaret Kunst is running for the BC Liberals in Langley East

Margeret Kunst, Liberal

Kunst is a small busines owner and director of the PuCKS Powerplay Foundation

BIO:

Margaret Kunst is a proud Langley resident with deep roots in the community.

In 2018, she entered into local politics and was elected to the Council of the Township of Langley. She enjoys sitting on the Heritage and Refugee & Immigrant Advisory Committees as well being a member of the Tourism of Langley Board.

Margaret and her husband owned a small business in the agriculture sector for over 20 years. She has served for 10 years as operations director for the PuCKS Powerplay Foundation, a registered charity that promotes community connection for youth through literacy and sport.As a volunteer she is passionate about helping new Canadians establish their lives in the community of Langley.

Margaret and her husband of 32 years have 4 children and 2 grandchildren.

She looks forward to using her experience in local government on community boards and committees to give voice to the citizens of Langley-East as their new Member of the Legislative Assembly.

Facebook: www.facebook.com/MargKunst/

Website: www.bcliberals.com/team/margaret-kunst/

Email: margaret.kunst@bcliberals.com

.

CANDIDATE Q&A:

To help voters make their choices on election day, the Langley Advance Times is asking local candidates a series of questions on issues of importance, asking each candidate to participate.

They were asked to a ‘yes’, a ‘no,’ or a ‘don’t know’ (Y,N,D) response to EACH of the numbered questions for the grid published in the Oct. 15 edition of The News. Candidates were also invited to expand on ANY OR ALL of the questions (to a maximum of 200 words each), with one of their choice to be included in our print edition on Oct. 22. Here’s all their replies.

1. Would you vote to fund additional supportive housing units in Langley to reduce homelessness?

Answer: Yes. Homelessness is a growing concern in Langley and needs a multifaceted approach. People experiencing homelessness need the proper mental health and addiction supports in place to properly address this issue.

2. Is lowering taxes the best route to economic recovery from the COVID-19 recession?

Answer: Yes. It is part of the BC Liberals economic recovery plan to help everyone keep more of their hard-earned money in BC, with an average family saving $1,700 a year from the PST holiday. As well, will provide support to small businesses who’ve been hit so hard during difficult this time.

3. Should the province provide B.C. residents with a universal basic income?

Answer: No. The BC government has many programs in place to address specific challenges such as poverty, mental health, old age and people with disabilities. A basic income would result in much higher taxes for everyone who pays income tax.

4. Should the B.C. government restrict large, industrial cannabis greenhouses from operating in the ALR?

Anser: No. A BC Liberal government would aggressively lobby the federal government to ensure that regulations in place that say cannabis greenhouses use the most up-to-date technology to mitigate odor are enforced. If they can’t meet those requirements, then the proper authorities should restrict their operation as this has had a great impact on the quality of life for residents here in the Township of Langley.

5. Should the B.C. government speed up the widening of Highway One into the eastern Fraser Valley?

Answer: Yes. This is an issue that impacts the daily lives of so many people who live in the Lower Mainland, not to mention the safety, environment and economic concerns.

6. Should cities and school districts be allowed to go into debt during the pandemic?

Answer: No. The province already funds school districts and should take care of any shortfall.

For cities, the senior level of governments must work with municipalities to deal with the impact of the pandemic.

7. Should the province stop prosecuting drug possession to help fight the overdose epidemic?

Answer: No. Addiction needs to be treated as a health issue as our leader Andrew Wilkinson has said – treat the problem, stop the harm. Only when we can get to the root of the problem such as mental health issues, trauma or abuse, can we end the cycle of addiction

For those who are large scale drug dealers for the purpose of drug trafficking they deserve to be prosecuted.

8. Should the province divert funding away from policing and towards social and mental health services?

Answer: No. The BC Liberals have introduced a plan that increases policing and mental health resources. We would add 200 more officers, establish more Integrated Mobile Crisis Response to respond to mental health-related emergency calls and 100 more psychiatric social workers/nurses.

9. In the era of Black Lives Matter, should B.C. increase the penalties for hate speech?

Answer: Yes. We must take a strong stand against racism and discrimination of all kinds.

10. Would you support more public schools moving to a year-round education model?

Answer: Yes. There are schools where this works really well for students and families who attend but recognizing that it should be a decision left for each individual schools to make.

.

OTHER LOCAL CANDIDATE Q&As:

Langley Riding:

Candidate Q&A: Shelly Jan

Candidate Q&A: Bill Masse

Candidate Q&A: Andrew Mercier

Candidate Q&A: Mary Polak

.

Langley East Riding:

Candidate Q&A: Megan Dykeman

Candidate Q&A: Alex Joehl

Candidate Q&A: Tara Reeve

Candidate Q&A: Ryan Warawa

Candidate Q&A: Cheryl Wiens

________________________________

Like us on Facebook and follow us on Twitter

• If there is more to this issue, please let us know about it. Email us at editor@mapleridgenews.com. We look forward to hearing from you. In the meantime, like us on Facebook or follow us on Twitter.

BC politicsBC Votes 2020Maple Ridge

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

A case of COVID-19 at Langley Lodge was declared over on Tuesday, Oct. 20, 2020 (Langley Advance Times file)
COVID-19 case over at Langley Lodge

No new cases have been discovered

Police tape is shown in Toronto Tuesday, May 2, 2017. (Graeme Roy/The Canadian Press)
CRIME STOPPERS: ‘Most wanted’ for the week of Oct. 18

Crime Stoppers’ weekly list based on information provided by police investigators

NDP leader John Horgan, with Langley riding candidate Andrew Mercier, announcing a funding pledge to complete the SkyTrain line, in Douglas Park on Thursday, Oct. 8. Today (Oct. 21) Horgan will be returning to Langley to talk about health care and the province’s response to the pandemic. (Matthew Claxton/Langley Advance Times)
Horgan returns to Langley Wednesday to talk health care and pandemic response

BC NDP leader will be joined by local candidates at a residence

Aldergrove Elks Club put up a mural which they hope kids can help finish in the coming months. (Special to the Aldergrove Star)
PHOTOS: ‘Community Carries On’

Aldergrove Elks hoping kids can finish mural by painting other side of new plywood installation

Mary Foote (right) took part in the Gutsy Walk in August 2020 at the age of 104. She was joined by son in-law Clarence and daughter Edith Olson. (family photo)
Langley woman turns 105 on Oct. 25

In August, Mary Foote took part in the Gutsy Walk to battle Crohn’s and Colitis

Brody Peterson said he intends to dispute tickets issued by Grand Forks RCMP at his backyard “house warming” Saturday, Oct. 10. Photo: Laurie Tritschler
Brody Peterson told The Gazette he intends to dispute tickets issued by Grand Forks RCMP at his backyard “house warming” Saturday, Oct. 10. Photo: Laurie Tritschler
Grand Forks RCMP recommend criminal charges after weekend party

Homeowner Brody Peterson said he’ll dispute tickets for refusing police instructions, alleged COVID violations

A glimpse of some of the 480 (approx) cars written off as a result of the acid spills along the Trail highway in 2018. Photo: Trail Times
Kootenay Ford dealer’s frustration grows with ICBC

Trail AM Ford owner Dan Ashman says he just wants fair compensation from ICBC

Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

Join Black Press Media and Do Some Good

Pay it Forward program supports local businesses in their community giving

Mail-in ballot from Elections BC (Katya Slepian/Black Press Media)
At least 26% of eligible voters have already cast a ballot, Elections BC says

Voters can cast a ballot until 8 p.m PST on Election Day

RCMP were called to an assault in the 23700-block of 110 Ave in Maple Ridge Tuesday, Oct. 20, 2020. (Curtis Kreklau/Special to The News)
PHOTOS: Assault in Maple Ridge sends three men to hospital

RCMP were called to a residence Tuesday night

A black bear targets a bird feeder by the Rotary Trail along the Vedder River in Chilliwack on Oct. 7, 2020. (William Snow photo)
Public safety of residents cited as young bear euthanized in Chilliwack

Human-habituated bear was hanging around residential areas and bird feeders near the Vedder River

Most Read