Langley Township councillor Margaret Kunst will be the Liberal candidate in Langley East. (File)

Langley Township councillor Margaret Kunst will be the Liberal candidate in Langley East. (File)

Candidate Q&A: Margaret Kunst, BC Liberals

Margaret Kunst is running for the BC Liberals in Langley East

Margeret Kunst, Liberal

Kunst is a small busines owner and director of the PuCKS Powerplay Foundation

BIO:

Margaret Kunst is a proud Langley resident with deep roots in the community.

In 2018, she entered into local politics and was elected to the Council of the Township of Langley. She enjoys sitting on the Heritage and Refugee & Immigrant Advisory Committees as well being a member of the Tourism of Langley Board.

Margaret and her husband owned a small business in the agriculture sector for over 20 years. She has served for 10 years as operations director for the PuCKS Powerplay Foundation, a registered charity that promotes community connection for youth through literacy and sport.As a volunteer she is passionate about helping new Canadians establish their lives in the community of Langley.

Margaret and her husband of 32 years have 4 children and 2 grandchildren.

She looks forward to using her experience in local government on community boards and committees to give voice to the citizens of Langley-East as their new Member of the Legislative Assembly.

Facebook:

Twitter:

Website:

Phone:

.

CANDIDATE Q&A:

To help voters make their choices on election day, the Langley Advance Times is asking local candidates a series of questions on issues of importance, asking each candidate to participate.

They were asked to a ‘yes’, a ‘no,’ or a ‘don’t know’ (Y,N,D) response to EACH of the numbered questions for the grid published in the Oct. 15 edition of The News. Candidates were also invited to expand on ANY OR ALL of the questions (to a maximum of 200 words each), with one of their choice to be included in our print edition on Oct. 22. Here’s all their replies.

1. Would you vote to fund additional supportive housing units in Langley to reduce homelessness?

Answer: Yes. Homelessness is a growing concern in Langley and needs a multifaceted approach. People experiencing homelessness need the proper mental health and addiction supports in place to properly address this issue.

2. Is lowering taxes the best route to economic recovery from the COVID-19 recession?

Answer: Yes. It is part of the BC Liberals economic recovery plan to help everyone keep more of their hard-earned money in BC, with an average family saving $1,700 a year from the PST holiday. As well, will provide support to small businesses who’ve been hit so hard during difficult this time.

3. Should the province provide B.C. residents with a universal basic income?

Answer: No. The BC government has many programs in place to address specific challenges such as poverty, mental health, old age and people with disabilities. A basic income would result in much higher taxes for everyone who pays income tax.

4. Should the B.C. government restrict large, industrial cannabis greenhouses from operating in the ALR?

Anser: No. A BC Liberal government would aggressively lobby the federal government to ensure that regulations in place that say cannabis greenhouses use the most up-to-date technology to mitigate odor are enforced. If they can’t meet those requirements, then the proper authorities should restrict their operation as this has had a great impact on the quality of life for residents here in the Township of Langley.

5. Should the B.C. government speed up the widening of Highway One into the eastern Fraser Valley?

Answer: Yes. This is an issue that impacts the daily lives of so many people who live in the Lower Mainland, not to mention the safety, environment and economic concerns.

6. Should cities and school districts be allowed to go into debt during the pandemic?

Answer: No. The province already funds school districts and should take care of any shortfall.

For cities, the senior level of governments must work with municipalities to deal with the impact of the pandemic.

7. Should the province stop prosecuting drug possession to help fight the overdose epidemic?

Answer: No. Addiction needs to be treated as a health issue as our leader Andrew Wilkinson has said – treat the problem, stop the harm. Only when we can get to the root of the problem such as mental health issues, trauma or abuse, can we end the cycle of addiction

For those who are large scale drug dealers for the purpose of drug trafficking they deserve to be prosecuted.

8. Should the province divert funding away from policing and towards social and mental health services?

Answer: No. The BC Liberals have introduced a plan that increases policing and mental health resources. We would add 200 more officers, establish more Integrated Mobile Crisis Response to respond to mental health-related emergency calls and 100 more psychiatric social workers/nurses.

9. In the era of Black Lives Matter, should B.C. increase the penalties for hate speech?

Answer: Yes. We must take a strong stand against racism and discrimination of all kinds.

10. Would you support more public schools moving to a year-round education model?

Answer: Yes. There are schools where this works really well for students and families who attend but recognizing that it should be a decision left for each individual schools to make.

.

________________________________

Like us on Facebook and follow us on Twitter

• If there is more to this issue, please let us know about it. Email us at editor@mapleridgenews.com. We look forward to hearing from you. In the meantime, like us on Facebook or follow us on Twitter.

AldergroveBC politicsBC Votes 2020

Get local stories you won't find anywhere else right to your inbox.
Sign up here

Just Posted

A person described as a member of the ‘Langley Fundamental Elementary school community’ has tested positive for the coronavirus (undated Google street view image)
COVID-19 case reported at Langley Fundamental Elementary school

Person is self-isolating at home, contact tracing is underway

Director of the Janda Group, Sonny Janda. (Aldergrove Star files)
COVID-19 stalls Janda Group’s development of proposed Aldergrove Town Centre

A marketing representative said construction will commence when building permits are issued

Aldergrove’s Shirley Sawatsky and her porch witch wish fellow Langleyites a safe and happy Halloween. (Special to Langley Advance Times)
SHARE: Witchy wishes for a safe and happy Halloween

Send us your photo showing how you view Langley, and it could be featured in a future edition

It’s no longer 80th Avenue. With the opening the 216th overpass, the road to TWU has been renamed University Drive. (Special to Langley Advance Times)
LETTER: What’s the real motive behind renaming Langley road?

University District erases historic names of several areas

The Village, a secure dementia facility, opened in Brookswood a few years back. It was the subject of a recent COVID outbreak, which was declared over on Oct. 30, 2020. (Heather Colpitts/Langley Advance Times)
COVID outbreaks declared over in Langley care homes

Brookswood and Fort Langley seniors facilities given all clear by B.C.’s top doctor

Under special lights, youngsters such as Lucas, bowled pumpkins to knock over glow in the dark bowling pins at the South Ridge Church Pumpkin Fest. (Heather Colpitts/Langley Advance Times)
VIDEO: Langley church offers families socially distanced drive through autumn fair

Lots of kids dressed in costume for the South Ridge Church Pumpkin Patch Friday evening

This Halloween display by a Maple Ridge family, seen here Oct. 31 in the 23600 block of 119 Avenue, has been the target of social media complaints that it is racially insensitive. (Black Press Media)
Halloween gallows display by B.C. family slammed as racially insensitive by social media critics

Refers to medieval times, not Black lynchings, says man responsible

FILE - In this Jan. 23, 1987 file photo, actor Sean Connery holds a rose in his hand as he talks about his new movie “The Name of the Rose” at a news conference in London. Scottish actor Sean Connery, considered by many to have been the best James Bond, has died aged 90, according to an announcement from his family. (AP Photo/Gerald Penny, File)
Actor Sean Connery, the ‘original’ James Bond, dies at 90

Oscar-winner was knighted by Queen Elizabeth II in 2000

Is it time to start thinking about greener ways to package cannabis?

Packaging suppliers are still figuring eco-friendly and affordable packaging options that fit the mandates of Cannabis Regulations

Join Black Press Media and Do Some Good

Pay it Forward program supports local businesses in their community giving

This house at 414 Royal Ave. became notorious for its residents’ and visitors’ penchant for attracting police. It was also the site of a gruesome torture in August 2018. It was demolished in 2019. KTW
6-year sentence for Kamloops man who helped carve ‘rat’ into flesh of fellow gang member

Ricky Dennis was one of three men involved in the August 2018 attack

Among the pumpkin carvings created this year by Rick Chong of Abbotsford is this tribute to fallen officer Cont. Allan Young.
Abbotsford pumpkin carver’s creations include fallen police officer

Rick Chong carves and displays 30 pumpkins every year

An online fundraising campaign in support of the six-year-old boy, Edgar Colby, who was hit by a car on Range Road Oct. 25 has raised more than $62,000 in a day. (Submitted)
$62K raised in 1 day for boy in coma at BC Children’s after being hit by vehicle in Yukon

The boy’s aunt says the family is “very grateful” for the support they’ve received from the community

The Excelsior 4 are set to make their second court appearance in Abbotsford on Monday (Nov. 2). (Ben Lypka/Abbotsford News)
‘Excelsior 4’: Animal activists set to enter not guilty plea in Abbotsford hog farm case

Animal rights activists expected to plead not guilty to charges, protest for Vancouver scheduled

Most Read